Strava - jedlo a pitie, Velká Británie, Zaujímavosti
londyn.sk

Až 55 percent Britov používa pri varení pravidelne cibuľu, čo v prieskume verejnej mienky zabezpečilo tomuto „produktu prírody“ s veľkým náskokom prvenstvo v „hitparáde“.

Na druhom mieste sa umiestnila kukurica, ktorú pravidelne konzumuje 20 percent občanov Spojeného kráľovstva a „bronzový“ stupienok obsadila mrkva so ziskom 11 percent preferencií. Na paprike si pravidelne pochutnáva sedem percent respondentov, kým ružičkový kel uprednostňuje šesť percent oslovených.

Z výsledkov prieskumu ďalej vyplýva, že muži radšej zeleninu konzumujú vo varenom stave, kým ženy v zdravšej, sparenej forme. Evidentne sú aj iné rozdiely. Kým muži preferujú zelený hrášok, ženy inklinujú skôr k mrkve, čo však podľa expertov môže súvisieť aj s neochotou mužov venovať príprave jedál v kuchyni viac času a energie.

Related Post